ANTRENAMENT DE RESPIRAŢIE

Cel mai important aspect al fiecărui tip de antrenament este respirația. Respirația face o diferență uriașă atunci când te antrenezi. Prin respirație, reglezi cantitatea fluxului de energie care intră în corpul tău / sistemul tău energetic. Respirând corect, vei obține beneficii maxime de la orice tip de antrenament. Există diferite tipuri de respirație și, prin intermediul anumitor tehnici, poți obține experiențe extraordinare, cum ar fi diferite stări de conștiință (cum ar fi meditația și experiențele în afara corpului).

În societatea noastră normală de astăzi, abia ne gândim la respirație, și la cât de importantă este respirația pentru sănătatea și dezvoltarea noastră. Luăm respirația ca ceva involuntar și respirăm în mod implicit fără conștientizare. Ca ființe umane normale, respirăm foarte puțin și doar sportivii și cei care se dedică practicilor spirituale, beneficiază mult din practicile de respirație. Respirația este motorul nostru energetic al forței vitale, ne reglăm cantitatea de energie prin respirație. De asemenea, respirația are un efect cu adevărat calmant și este capabilă să elibereze tensiunea din organism. A învăța cum să respiri este esențial pentru sănătatea și creșterea ta.

Aici voi prezenta tehnicile de respirație pe care le-am folosit până acum și, ca întotdeauna, îți recomand să cercetezi mai multe despre respirație.

1) Respirația profundă continuă 

Am învățat această tehnică de respirație în Spania, în timp ce făceam terapia de Re-Naștere. Respirația profundă continuă este diferită de terapia de Re-Naștere, deoarece respirația se face mai intens și nu există o poziție fetală după antrenamentul de respirație. Se compune din sesiuni săptămânale de 45 de minute de respirație profundă continuă. Cu cât respirația este mai profundă și mai intensă, cu atât este mai mare efectul de creștere al plămânilor. Are un efect foarte puternic. Respirând adânc, mă refer la foarte adânc, până când simți că plămânii se întind și diafragma îți lucrează singură, îți extinzi plămânii și îți crești diafragma. În acest fel, îți crești capacitatea de respirație. Gândește-te ce efect are acest lucru asupra nivelului de energie. În acest fel, ești în măsură să absorbi mai mult oxigen / energie într-o singură respirație. Acest lucru face loc pentru o viață mai energică. Creșterea plămânilor şi a diafragmei este foarte importanta pentru a fi cu adevărat energic, rapid, ușor şi puternic.

În timp ce faci antrenamentul continuu de respirație profundă, îți activezi sistemul nervos autonom parasimpatic. Acesta este partea sistemului nervos care ține de reparare şi vindecare. În acest fel, vei vindeca diferite părți ale corpului, unele mai mult decât altele. Te vei simți slăbit de energie, încălzit, greoi cu anumite tipuri de dureri în diferite zone. Toate acestea sunt simptome de vindecare ale organismului. După un timp de a face respirația, dacă este făcută în mod corespunzător, vei avea aceste simptome de vindecare. Secretul este să continui să respiri până când toate cele 45 de minute au trecut. Aceste 45 de minute ar putea părea ore la început, dar dacă vrei să fii din ce în ce mai puternic, cu siguranță trebuie să-ți crești plămânii. Nu există nici o limită aici, poți crește întotdeauna plămânii. Ai nevoie de perioade de recuperare după o anumită creștere, dar poți crește întotdeauna din ce în ce mai mult în capacitatea pulmonară. Încearcă o perioadă de 10 ședințe la început, odihnește-te o lună sau 2 şi vezi cum funcționează noii plămâni, apoi poți începe încă 10 ședințe şi așa mai departe.

Obișnuiam să simt, în timp ce făceam antrenamentul continuu de respirație profundă, multă greutate în mâini și picioare. Adică greutate uriașă, cum mâinile şi picioarele mele cântăreau 100 de kilograme. Nu puteam să le mișc aproape deloc. Aveau o senzație de amorțeală. A fost o senzație foarte ciudată, dar am urmat sugestia terapeutului care îmi spunea în continuu: “Tu ești respirația și doar respirația! Continuă să respiri!”. La început, terapeutul este foarte util, încurajându-te să nu te oprești din respirație. S-ar putea să uiți să respiri în continuu atunci când începi să simți efectele vindecătoare în organism. După o ședință, mintea ta subconștientă învață comportamentul și îți va fi mai ușor să continui să respiri în continuu.

Îți recomand să ai un partener care să te ghideze la începutul acestei practici. El ar fi în măsură să îți dea sprijinul adecvat atunci când vin simptomele intense de vindecare fizică. La început, pentru că îți lipsește experiența în practică, ar putea fi dificil să știi cum să diminuezi simptomele fizice prea intense și / sau să continui cu respirația profundă continuă. După un timp de a face în fiecare săptămână o sesiune, și după ce te obișnuiești cu această practică, vei fi gata să faci sesiuni de unul singur.

În timp ce faci o perioadă de 10 săptămâni de creștere pulmonară, se recomandă ca în fiecare dimineață după trezire și în fiecare noapte înainte de somn, să faci 5-10 minute de respirație profundă continuă. În acest fel, vei imprima acest comportament din ce in ce mai mult în mintea subconștientă, şi vei simți câteva mici efecte de vindecare de la antrenamentul scurt de respirație. 

Creșterea plămânilor și a diafragmei este una dintre cele mai benefice informații pe care le puteți obține de pe acest site. Fiecare informație este benefică, dar vreau să o subliniez acum. Plămânii noi vă vor oferi o nouă viață îmbunătățită.

Protocolul pentru acest tip de ședință de respirație este foarte ușor: începi să respiri adânc și continuu și nu te opreşti timp de 45 de minute. Dacă simți foarte intens senzațiile de vindecare din organism, reduci intensitatea și viteza respirației până când te simți mai bine, dar nu te opreşti. Poți începe cu respirația pe nas și o poți schimba pe gură atunci când te simți mai obișnuit cu respirația. Prin gură poți lua o cantitate mai mare de aer, făcând plămânii și diafragma să funcționeze și mai mult. Dar este foarte important să nu o faci prea mult. Păstrează într-un ritm constant. Vei vedea că 45 de minute este o lungă perioadă de timp pentru a respira în acest fel. Senzațiile unui astfel de antrenament sunt foarte puternice.

Un timp bun pentru a face acest antrenament de respirație este înainte de culcare, în acest fel vei adormi cu ușurință și vei primi mai multe beneficii de vindecare în timpul nopții.

2) Respirația ritmică continuă

Această tehnică de respirație este foarte utilă pentru a pompa corpul / sistemul energetic cu multă energie și, de asemenea, pentru a crea un efect energetic uriaș de curățare. Această respirație constă în o respirație ritmică şi rapidă. Sunt inhalații şi expirații rapide care durează aceeași perioadă de timp. Aceasta poate fi de intervale de 3 secunde, sau 2 secunde sau doar 1 secundă. Vei găsi ritmul tău. Ideea este de a continua să respiri într-un ritm rapid. Acest lucru va pompa mult mai mult oxigen și va elibera mult mai mult CO2, decât se face cu respirația normală. Aceasta este o modalitate rapidă de a-ți curăța casa internă de energie .

Ca întotdeauna, găsește-ți propriul ritm la început, iar în timp, cu practică, vei putea să accelerezi ritmul. Obișnuiam să trișez, într-un fel, în timp ce făceam această respirație, ascultând muzică electronică în timp ce respiram. Basul rapid al muzicii mi-a facilitat o respirație rapidă și continuă pentru o lungă perioadă de timp. Aș fi putea continua respirația pentru mai mult de o oră în unele cazuri. Fără ajutorul muzicii, nu aș putea să fac practica atât de mult timp.

Începe mai întâi cu o sesiune de 10 minute timp de o săptămână, apoi extinde treptat sesiunea. O poți prelungi pe următoarea cu 5 sau 10 minute, în funcție de cum simți acest exercițiu de respirație. Acest lucru este recomandat să-l faci în fiecare zi sau în majoritatea zilelor. Cel mai bun moment ar fi dimineața, dar nu ezita să o faci oricând ți se pare potrivit.

3) Respirația de foc

Aceasta respirație stimulează multă energie în Sistemul Energetic Intern, în special în primele 2 chakre (centre energetice ale corpului/sistemului energetic) situate în zona coccisului şi în zona de sub buric. Respirația se concentrează pe o expirație puternică, ajutată de contractarea și retragerea abdomenului în timp ce faci acest lucru. În acest fel, expirația ta va fi mai puternică decât inspirația ta. Expirația este activă şi forțată şi inspirația este pasivă şi relaxată.

Am învățat respirația de foc de la antrenamentul de Kundalini Yoga. Kundalini Yoga folosește mișcarea și respirația pentru a stimula activarea și mișcarea energiei Kundalini în organism. Energia Kundalini pornește de la primul centru energetic (chakra rădăcinii) și urcă prin coloana vertebrală, prin toate celelalte centre energetice, până când ajunge la ultimul centru energetic al acestei dimensiuni terestre (al șaptelea), chakra coroanei. Când faci acest lucru, ești scăldat în energie spirituală înaltă.

Îți recomand să încerci un antrenament de Kundalini Yoga. Respirația de foc se poate face în serii de 30 de pompări, sau 40 de pompări, sau 50 de pompări sau chiar și mai multe (o pompare este o expirație puternică). Depinde de cât de mult poți să reziști. De asemenea, trebuie să vezi la cât de multe serii poți face față (la 3 serii, sau la 4 serii, sau la 5 serii). La început, vei începe întotdeauna cu o practică mai scurtă pentru a vedea cum te descurci, și cu timpul și cu practică, vei putea practica mai mult. Așa cum este în cazul fiecărui antrenament, trebuie să te simți bine lucrat după terminarea antrenamentului. Și fiecare antrenament trebuie să-l depășească pe cel anterior. Fie faci mai multe repetiții, mai multe serii, fie crești intensitatea repetițiilor. Întotdeauna, trebuie să crești un pic mai mult cu fiecare antrenament. În acest fel, organismul va crește întotdeauna.

4) Respirația alternativă 

Acum, vom vorbi despre Nadi Shuddhi Pranayama sau respirația alternativă. Nadi înseamnă meridian sau canal energetic. Prin această respirație, noi ne curățăm cele două meridiane principale din jurul coloanei. Un canal este masculin (Pingala) și celălalt este feminin (Ida). Prin această respirație, noi alternam fluxul energetic masculin cu fluxul energetic feminin.

Pentru această practică vom folosi o anumită priză am mâinii asupra nasului. Vom folosi degetul mare și degetul inelar, pentru a bloca nara dreaptă și respectiv nara stângă. De asemenea, putem folosi ambele degete pentru a bloca ambele nări atunci când folosim și retenția respirației.

Postura mâinii se numește Vishnu Mudra. Se îndoaie degetul arătător și degetul mijlociu și se ține întinse degetul arătător, degetul inelar și degetul mic.

Pentru a executa această practică, vom sta într-o poziție comodă, unde ținem spatele drept. Putem sta pe un scaun sau putem sta jos cu picioarele încrucișate. Nu contează unde stăm, tot ce contează este ca coloana să fie dreaptă și verticală, umerii să fie deschiși și trași pe spate, și pieptul să fie deschis.

Practica mereu se începe prin blocarea nării drepte și prin inspirație pe nara stângă. De asemenea, practica se termină prin blocarea nării drepte și prin expirație pe nara stângă.

O repetare aceste respirații constă în:

  1. Se blochează nara dreaptă
  2. Se inspiră pe nara stângă
  3. Se blochează nara stângă
  4. Se expiră prin nara dreaptă
  5. Se inspiră pe nara dreaptă
  6. Se blochează nara dreaptă
  7. Se expiră pe nara stângă

Apoi, se continuă cu alte repetări ce încep cu inspirație pe nara stângă se termină cu expirație pe nara stângă.

Această practică de Nadi Shuddi are două forme. Prima este alcătuită doar din inspirație și expirație. A doua este alcătuită din inspirație, expirație și retenție între cele două. În prima, doar inspirăm și expirăm fără nicio pauză între ele. În a doua, după ce inspirăm avem o pauză, o retenție a respirației și apoi expirăm. În unele practici cu retenție, se practică retenția numai după inspirație, iar în alte practici se poate folosi retenția și după inspirație și după expirație. După expirație, este mai greu de folosit retenția, decât după inspirație.

Putem folosi următoarele timpuri de execuție. Mai întâi putem începe cu timpi de 4. Inspirăm timp de 4 și expirăm timp de 4. Inspirăm 1-2-3-4 şi expirăm 1-2-3-4. Apoi putem folosi timp de 6 sau de 8.

Pentru practicile care implică și retenție, putem începe tot cu timp de 4. 4 pe inspirație, apoi 4 pe retenție și apoi 4 pe expirație și apoi, inspirăm timp de 4 și tot așa continuăm. Cu timpul, putem crește acești timp, apoi putem ajunge să dublăm timpul de retenție față de timpul de inspirație. Putem încerca mai multe timpuri. Cu cât este mai mare timpul de execuție, cu atât vom beneficia mai mult de această practică. Magia adevărată se întâmplă pe retenție. Retenția este cea mai importantă din această practică. Mai întâi, începem practica fără retenție pentru a ne obișnui cu ea și apoi, vom trece și la retenție pentru a ne bucura cu adevărat de această practică curățătoare.

Scopul ei principal este de a purifica canalele energetice ce circulă prin corpul nostru. În acest fel, se limpezește mintea și corpul.

5) Metoda Wim Hoff

Aici va fi prezentat un exercițiu de respirație foarte special. Acest exercițiu de respirație are scopul de a crește rezistentă la frig extrem şi la căldură extremă. Creatorul acestei tehnici de respirație, dar și cei care au învățat-o, sunt capabili să rămână în apă rece ca gheața. Motto-ul său este: “Frigul este prietenul tău cald.” Atingerea unei astfel de abilități, de a rezista la temperaturi extreme, este o super abilitate.

Voi prezenta aici tehnica de respirație așa cum este prezentată de Iceman, Wim Hoff.

Prima parte este un exercițiu de respirație care poate fi asemănat cu o hiperventilație controlată. Hiperventilația este ceva care se întâmplă involuntar. Dar, imaginează-ți doar partea de respirație, fără niciunul dintre factorii declanșatori ai stresului care provoacă în mod normal acest mod de respirație. Rezultatul va consta în respirație rapidă care te face mai puternic, te revigorează și te umple de oxigen.

Fă întotdeauna exercițiile de respirație într-un mediu sigur (de exemplu, așezat pe o canapea / podea) și neforțat. Nu-l practica înainte sau în timpul înotului, condusului, sau în timpul dușului sau în orice alt mediu / loc, în cazul în care ar putea fi periculos să leșini. Exercițiul de respirație are un efect profund şi trebuie practicat în modul în care este explicat.

1) Fii confortabil.

Stai într-o postură de meditație, oricare este cea mai confortabilă pentru tine. Asigură-te că îți poți extinde plămânii în mod liber, fără a simți nici o constricție. Este recomandat să faci această practică imediat după trezire, deoarece stomacul este încă gol, sau să o faci înainte de masă.

2) 30 Respirații de Putere

Imaginează-ți că umfli cu aer un balon. Inspiră pe nas sau gură și expiră pe gură cu explozii scurte şi puternice. Păstrează un ritm constant și folosește mereu diafragma pentru a respira. Închide ochii și fă acest lucru de aproximativ 30 de ori. Simptomele ar putea fi amețeală, senzații de furnicături și amorțeală.

3) Retenția după expirație

După cele 30 de succesiuni rapide de cicluri de respirație, inspiră adânc încă o dată și umple plămânii la capacitate maximă fără a forța. Apoi lasă tot aerul să iasă afară și ține-l afară atât timp cât poți fără a forța. Ține-ți respirația până când îți vine reflexul de a inspira.

4) Retenția după inspirație

Inspiră la capacitate maximă. Simte-ți pieptul extinzându-se. Când ești la capacitate maximă, ține respirația timp de măcar 10 secunde. Aceasta va fi prima rundă şi se începe următoarea rundă.

Se execută minim trei runde a 30 de repetări. Cu timpul se pot crește și numărul rundelor și numărul repetărilor.

5) După terminarea exercițiului de respirație, i-ați timp pentru a te bucura de sentimentul de după practică. Acest sentiment va fi mai mult ca o meditație.

Când începi să faci aceste exerciții, îți recomand să îți faci timp și pentru recuperare.

Această practică de respirație te ajută foarte mult înainte de orice activitate fizică, fie ca este muncă, sport sau petreceri.

© Copyright 2022 | AlexYogi.ro | All Rights Reserved